Cégkapu regisztráció

2018. január 07., 10:00

A Belügyminisztérium közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy a gazdálkodó szervezeteknek január 1-től kötelező a cégkapu szolgáltatás használata.

A vállalkozások a cégkapun keresztül lesznek online kapcsolatban a hivatalokkal, illetve a hivatalok a vállalkozásokkal. A BM a sajtóhoz eljuttatott közleményében azt írta, hogy a jövőben a vállalkozások minden hivatalos iratukat egy helyről, biztonságosan érhetik majd el.

A cégkapu használatára kötelezett gazdálkodó szervezetek – ide nem értve az egyéni vállalkozókat – elektronikus ügyintézésére a jogszabály kizárólag arra vezet be átmeneti időszakot, hogy a NAV-val kapcsolatot tartsanak. Vagyis a gazdálkodó szervezetek adóügyeikben jövőre még az eddig megszokott módon, képviselőik ügyfélkapu-tárhelyén keresztül is kapcsolatba léphetnek a NAV-val, azonban január 1-től minden más hivatalos ügyüket a cégkapun keresztül kell intézniük. A tárca közölte: a gazdálkodó szervezetek a cegkapu.gov.hu oldalon pár perc alatt elvégezhetik a regisztrációt.

Az érdeklődők további információkat a http://ekozig.mo.hu/cegkapu weboldalon olvashatnak.

Cégkapu regisztrációhoz segítség: http://vallalkozokforuma.hu/adoesjog/cegkapu-valaszok-az-osszes-gyakori-kerdesre/


« Vissza az előző oldalra!


Elérhetőségek

PONDERA TeAm Kft.

2100 Gödöllő,
Erzsébet kir. körút 5. II. e. 8.
Telefon:
+36-28/419-217
Fax:
Mobil:
+36-30/553-0581
E-mail:
pondera@pondera.hu
PONDERA TeAm Kft. - Magyar